Algemene voorwaarden

Gebruik kruiden en veiligheid

Het gebruik van kruiden is niet altijd zonder risico. Baadt het niet dan schaadt het niet, is niet aan de orde. Kruiden kunnen zeer positieve effecten op je lichaam hebben en klachten verzachten of zelfs voorkomen. Maar kruiden kunnen ook negatieve effecten hebben. Bijvoorbeeld als je zwanger bent, medicijnen gebruikt of anderszins onder behandeling van een arts bent. 

  • Ben je onder behandeling van een arts? Bespreek dan altijd of het gebruik van de kruiden mogelijk zijn.
  • Gebruik je medicijnen? Raadpleeg dan je arts.
  • Ben je zwanger? Het gebruik van kruiden is niet altijd aan te raden tijdens zwangerschap. In de eerste drie maanden van je zwangerschap wordt het gebruik van kruiden zelfs helemaal afgeraden. Dit geldt ook voor het drinken van kruidenthee. Op mijn site staat aangegeven welke thee geschikt is om te drinken tijdens zwangerschap. Ben je zwanger en wil je kruiden gebruiken? Bespreek dit dan met je verloskundige.
  • Ook voor kinderen geldt dat het gebruik van sommige kruiden is af te raden. Dit geldt bijvoorbeeld voor pepermunt. Op mijn site staat aangegeven welke thee geschikt is voor kinderen.

 

Ik ben geen arts en ik diagnosticeer niet. Ondanks dat ik altijd uiterst zorgvuldig ben in het adviseren over kruidengebruik en het doen van melding hiervan op mijn website, ben ik geenszins aansprakelijk te stellen voor het ondervinden van negatieve effecten door het gebruik van mijn kruidenproducten of bij het opvolgen van mijn kruidenadvies.